handdator

Visa fullständig version : 14" fälgar



imported_Jerker
2001-04-26, 09:00
Hade liknande problem med min S13.

Problemet var att den drog tjuvluft.

Kontrollera att alla slangar är hela och att de sitter fast ordentligt.



/ Jerker



- = S Z W U N T E X = -

Anders
2001-04-26, 09:00
På min S13 händer inget speciellt när jag drar ut lambdan...jag misstänkte den vid e tidigare fel på bilen men det blev ingen skildnad.





//¤¤¤ aNDerS ¤¤¤



Edited by - aNDerS on 2001-10-31 20:44:06

Cörran
2001-04-26, 09:00
1. Enligt Nissan går det inte, men vad vet dom egentligen!!!?

2. Soppa kanske?

:D



To Slow To Rule

imported_Lurkblom
2001-04-26, 09:00
Fråga 1) Ja det får platts om det är en S13, tror inte det går på en S14



Fråga 2) Ja du.......



Niclas Törnblom #97

Sluta vela, ladda mera!

Dai Nippon Banzai!!!

Roger200sx
2001-04-26, 09:00
Det är troligen pumpen, för vid 3500-5000 v så har du max laddtryck och det är då som pumpen får jobba hårdast.

Orkar den inte riktigt så är det precis detta som händer.

Byt pump innan du får några dyra motorskador.

Mats Ivarson
2001-04-26, 09:00
Hej!



Får jag plats med 14" fälgar med veinterdäck från Volvo X40 på min Nissan 200SX?



En annan fråga också. Min bil går hyffsat upp till närmare 3000rpm. Därefter börjar den missa totalt om man gasar på. Men någonstans efter 4500rpm funkar det igen. Har jag mindre gas kan man köra sig igenom området 3000 - 4500rpm. Teorier om felet?



Mats

Mats Ivarson
2001-04-26, 09:00
Tjena



Men det konstiga är att felet uppstår redan innan trycket kommit upp på turbon.



Det stämmer att det är jag som har den gröne. Sett den någon gång?



Hmmm... Misstänkte dock att det inte var lambdasonden som kunde ställa till det på det sättet. För det jag är van vid så styr ej lambdan på fullgas på äldre bilar.



Jag får ta och mäta mitt bränsletryck. Annars, är det tjuvluft som kan spöka?



Felet har blivit värre och värre med tiden.



Mats

Bengtsson
2001-04-26, 09:00
Om du har trimmat lite e de så säkert soppa pumpen som inte orkar med.



Dear heavenly spirit, thanks for providing us with Ball Bearing Turbos.

Bengtsson
2001-04-26, 09:00
hade precis samma problem ...det beror på att laddtrycket e som högst vid 4000rpm och det e trycket och inte mägdenbensin som gör att soppa pumpen inte orka. E de du som kör en snabb grön volvo 240 i Gbg?



Dear heavenly spirit, thanks for providing us with Ball Bearing Turbos.

Mats Ivarson
2001-10-31, 21:02
Hej!



Tackar för svaren. Lutar väl åt att jag får prova med fälgarna.



Satte i en bredbandslambda i bilen samt ryckte ur ordinarie sonden. Beter sig exakt likadant så jag funderar på om det kan vara den kanske. Åtminstone går den runt lambda ett till ca 2000rpm, därefter magrare, ca 1,1. Gasar man sedan lite så börjar den missa och då är man neråt 1,2 för att fortsätta till 1,3. Inte konstigt att den missar....



Dock skärper den till sig vid högre varvtal för att efter 5000rpm gå på ca lambda ett igen. Verkar dock inte feta mer än 0,95 och det är ju väl magert.



Så eftersom soppan räcker efter 5000rpm tror jag ej på pumpen. Dock kanske på sonden eller tjuvluft.



Ingen som har lust att dra isär sladden till sin sond och se vad som händer? Sitter i bakkant på ventilkåpan och är enkel att dra isär.



Mch Mats

Bengtsson
2001-11-01, 09:42
Såg den på arken några gånger,den turbon som satt i var nog dubbelt så stor som en t28.

Såg att ni åkte 4 pers för att få bättre grepp en gång...kaxigt. Jag e Fredriks polare, va med när ni snackade koppling en gång.



Dear heavenly spirit, thanks for providing us with Ball Bearing Turbos.





Edited by - Bengtsson on 2001-11-01 08:47:18

Wassen
2001-11-01, 10:21
Tja



Har, hade lite samma problem med min i axet mellan 3000-5000rpm, har fått för mig att det är det orginala avgassystemet som inte orkar spotta ut avgaserna............

Har satt på chip, saab IC, sportluft osv på min.

Kan svara igen på din fråga på tisdag då har jag nämligen satt på mitt nya avgassystem.





/Philip ))Rookie((