handdator

Visa fullständig version : Hur många brickor!?



optimizer
2003-04-07, 07:23
Har tänkt höja laddat i min bil då jag har bytt pump, chip, filter och IC. Mitt ladd blev 0.6 efter första brickan. 0.7 efter andra brickan. Om jag ska upp till 1.0 blir det ju 5!!! brickor [8-)] Hur många har ni som använt brickor dragit dit för att uppnå 1.0Bar. Läste att 1 bricka (1mm) ger ca 0.1-0.15 bar.

<hr noshade size=1>Optimizer

optimizer
2003-04-07, 17:32
Ingen som kan berätta hur många brickor ni använd för olika laddtryck?

<hr noshade size=1>Optimizer

Anders
2003-04-07, 19:57
Testa vetja eller sök. Jag vet faktiskt inte, jag spänner min wastegatestång för att höja / sänka laddet.

<hr noshade size=1>Åker 200:a igen...kunde inte hålla mig borta...

imported_Sandell
2003-04-07, 20:50
Mina erfarenheter är att det skiljer från bil till bil, det är bara att bygga tills man är nöjd! [:-)]

<hr noshade size=1>Medlem #16
Trimchip till S13 säljes!
Fotoalbum: http://200sx.kicks-ass.net/sandell/

Sikko
2003-04-07, 21:19
ÖÖÖH är du säker på att det är det bästa sättet att höja laddtrycket?? Enligt tex gik med fler så blir tryck kurvan felaktig det håller jag med om, Man kan ju altid sätta på att t-kors eller en tryckregulator från en kompressor..

<hr noshade size=1>//Mikko
Medlem #380
Nissan 200sx -90 2nd Edition!
http://200sx.kicks-ass.net/sikko

VisiV
2003-04-07, 21:29
laddar du så lite org. jag laddar 0.85 org, det är nog bara att bricka tills du blir nöjd, men se till att inte bricka för mkt, så att wastgaten inte släpper å du får rusning i motorn = inte kul [;-)]

<hr noshade size=1>

rogerpower
2003-04-07, 21:32
Med original wastegateklocka så är det nog bäst att köra med brickor eller hellre bygga om den så stången blir justerbar.
Originalklocka klarar av att hantera drygt 1.5bar i ladd.

En klocka från en lågtrycksturbo däremot är bara att kasta direkt.

Fast våra klockor blir garanterat bättre om man monterar in en starkare fjäder.
Turbocenter gör sådant.

Pysventil fungerar bra endast vid mkt små laddtryckshöjningar typ från 0.7 till 0.8-0.9
Den som säger annat säljer troligen pysventiler...
Eller har inte prova annat.


<hr noshade size=1>To Cool To Rule

optimizer
2003-04-08, 07:36
Men vad jag tänkte är alltså: jag behöver 5 brickor för att uppnå ett tryck på 1 bar. Låter det helt åt h..vete. Funderar på om typ laddtrycksmätaren visar HELT fel, eller om turbon kan va kass och inte laddar bra. 5 brickor låter ju rätt så mycke. Skruvarna blir ju att byta ut till längre :)

<hr noshade size=1>Optimizer

Rasmus
2003-04-08, 09:42
Jag behövde 2st brickor för att gå från 0,75 --> 1,1 att du skulle behöva 5st låter lite märkligt tycker iaf jag.
Kolla så du inte har något väck på slangen till mätaren eller något...??

<hr noshade size=1>Rasmus #111 Regionsansvarig Öst

Anders
2003-04-08, 10:51
Roger -> Jag använder nu tryckklockan från min 16T och laddar ca 0.9bar och det funkar bra. Blir det någon skildnad om jag modifierar orginalet så att den passar och använder den istället ? Stabilare laddtryck eller liknande ???



<hr noshade size=1>Åker 200:a igen...kunde inte hålla mig borta...

rogerpower
2003-04-09, 17:54
Japp, det blir ladd tidigare och troligen på högre varv med.
Förmodligen känner du skillnad vid växlingar under acceleration med.

<hr noshade size=1>To Cool To Rule

Anders
2003-04-09, 21:17
Man tackar för svaret Roger... [:)]

<hr noshade size=1>Åker 200:a igen...kunde inte hålla mig borta...