handdator

Visa fullständig version : Projekt - dator i bilen



HamiltoN
2006-03-14, 23:51
Nån annan som byggt in dator i bilen?

Jag orkar inte skriva hela tråden igen så jag länkar till den i datorbutikens gamingforum:

http://gaming.datorbutiken.com/viewtopic.php?t=2333




<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604

Edited by - Hamilton on 2006-03-14 22:57:21

Heden
2006-03-15, 01:59
Jag har funderat på det samma nu när jag har sålt min huvudenhet!

Ungefärlig byggkostnad för oss som inte jobbar på Datorbutiken.com? [:-}] [;-)]

<hr noshade size=1>Mvh/ Niclas Hedengran #143
http://200sx.kicks-ass.net/heden/

NoiZe
2006-03-15, 10:31
Har planerat liknande själv, men det blir nog till nästa sommar, vart har du tänkt göra av datorn? tyckte den såg ganska stor ut. [:-)]

<hr noshade size=1>Alexander Nee / s13 / sthl / weeeeeee

http://200sx.kicks-ass.net/noize/

HamiltoN
2006-03-15, 13:26
Byggkostnaden för de här delarna bör landa på ca 10-12k med allt man behöver. Man kan banta ner det också om man inte vill ha så mycket tillbehör.

Vi kommer att sätta ihop några färdiga paket med bildatorer och tillbehör inom kort, från billigt till dyrt.

<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604

HamiltoN
2006-03-15, 13:31
Datorn lägger jag under eller bakom passagerarsätet beroende på om jag lyckas trycka in den under sätet. Datorn är bara 4cm hög men den är ganska bred.

<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604

Essex
2006-03-15, 19:56
Ja, jag hade lite planer och gjorde en provinstallering...

http://200sx.kicks-ass.net/album/album.php?large=1&pic=35202&username=essex

<hr noshade size=1>Martin Aronsson, OGS 684, Norrköping-Linköping-Singapore
http://200sx.kicks-ass.net/essex/
Stolt ägare av en Nissan 200sx.

HamiltoN
2006-03-15, 21:49
haha snyggt [:-)]

Jag har uppdaterat tråden nu, titta in!

<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604

superfly
2006-03-15, 21:56
riicktigt fränt!!! får nog göra nått sånt i brukisen!!

<hr noshade size=1>Jag är en fartberoende hästkraftmissbrukande G-kraft torsk// morten bouvin

raseri
2006-03-16, 00:17
grymt snyggt!
Det var verkligen helt sjukt! [:)]

<hr noshade size=1>Fredrik Hellström #1058
- 200SX, Kärlek vid första returkastet -

Heden
2006-03-16, 02:39
Det börjar arta sig! :)

Vad kommer de paketen kosta som ni ska kränga?

<hr noshade size=1>Mvh/ Niclas Hedengran #143
http://200sx.kicks-ass.net/heden/

HamiltoN
2006-03-16, 09:14
Tackar [:-)]

Jag tror att paketen kommer att kosta runt 8-15k, men vi får se sen. Jag ska jaga billiga delar hos våra leverantörer och fixa ihop nåt bra. Min dator är lite outdated, det ska vara nyare grejer i paketen.

<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604

NoiZe
2006-03-16, 11:08
Så fort som Nano-itx släpps så ska mitt bygge ta och starta. [:-}]

Grymmt snyggt blir det i din bil.

<hr noshade size=1>Alexander Nee / s13 / sthl / weeeeeee

http://200sx.kicks-ass.net/noize/
Edited by - NoiZe on 2006-03-16 10:19:59

NoiZe
2006-03-16, 11:28
HamiltoN, vad får du för arbetstemp på HD, den ser ganska så varmt packat ut. [;-)]

<hr noshade size=1>Alexander Nee / s13 / sthl / weeeeeee

http://200sx.kicks-ass.net/noize/

HamiltoN
2006-03-16, 15:16
Det är en 2,5"-disk på 4200rpm, den blir inte varm.

Nano-ITX har funnits ett tag på vår hemsida nu. Se tex här:
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=VIAEPNL1000


<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604

NoiZe
2006-03-17, 14:19
HamiltoN, jo men jag ska nog vänta tills 1,5ghz släpps.

Din vinge, va den jobbig att montera.. riktigt snygg va den, man blir ju lite sugen..[:-)]

<hr noshade size=1>Alexander Nee / s13 / sthl / weeeeeee

http://200sx.kicks-ass.net/noize/
Edited by - NoiZe on 2006-03-17 13:29:29

HamiltoN
2006-03-18, 01:38
Den var lätt att montera men svår att såga till.. vingbladet måste sågas till rätt längd och vinkel, det kräver en bra bandsåg eller stationär cirkelsåg med utrustning för att vinkla kapen om man inte vill ägna flera dagar åt att såga och fila manuellt. Jag håller med om att den är snygg, det finns inte många vingar som smälter in bra på en originalbil [:)]

Jag har stött på lite problem med bildatorn. Det är tydligen inte en bra idé att koppla bilbatteriet direkt till 12V-nätaggregatet. Det är känsligt för spänningsvariationer och startar inte när bilen är igång och den får 13.6V. Jag får köpa en 220V-12V adapter eller en DC-DC stabilisator.

<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604

NJ
2006-03-18, 13:36
Om den är känslig för matningen kan du få problem med 12 VDC->230 VAC-adaptrar också, eftersom sådana ofta ger en fyrkantsvåg istället för en ren och fin sinus.

Sånt kan ju förbättras med nätfilter, men då börjar det bli stort och mycket förluster.


En ful budgetlösning (som ändå funkar) är att sätta en eller flera likriktardioder mellan bilbatteriet och ditt 12 V-agg. Det finns gott om dioder som klarar flera 10-tals A (har ingen aning om hur mycket effekt ditt system drar). Och de är ganska billiga dessutom, till skillnads från högströms-12 V-aggregat. Det som händer är att varje diod ger ett spänningsfall i framriktningen på en dryg volt (beroende på komponent), så två sådana dioder i serie omvandlar din 13,6 V-spänning till ca 11,5 V.


Fast det förstås, då kanske du inte kan starta systemet då du har motorn avstängd. Man kan inte få allt.

<hr noshade size=1>Niklas J - Solna - #1154

NJ
2006-03-18, 13:39
Förresten ligger min polspänning på ca 14,5 V då varvtalet är över ca 2500 RPM. Sjunker till drygt 12 V på tomgång.

(Har jag för mig. Jag mätte upp det när jag köpte bilen, men skrev inte upp värdena. Så jag kan komma ihåg fel.)

<hr noshade size=1>Niklas J - Solna - #1154

HamiltoN
2006-03-18, 14:27
Tack för tipset, men jag tror inte det räcker med ett par dioder. Det är inte en stabil lösning att bara sänka spänningen, då fungerar det troligtvis inte när bilen är avstängd då det blir för låg spänning. Jag vet att det blir ful ström med en 12V-220V invertor, men jag hoppas på att det blir bra igen eftersom den ska gå igenom en transformator igen för att komma tillbaka till 12VDC. En diodbrygga med kondensatorer (likriktare) bryr sig inte om det är fyrkantiga eller runda vågor den blir matad med. Jag har läst runt på mp3car.com-forumet och de flesta får det att fungera bra med 12V-220V invertor. Jag ska köpa en på öppet köp och testa idag [:)]

<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604

NJ
2006-03-18, 15:01
Jo, jag skrev ju det:

> Fast det förstås, då kanske du inte kan
> starta systemet då du har motorn avstängd.
> Man kan inte få allt.

[:-)]


Om du hör ett tydligt surrande från kraftaggregatet i datorn (230 VAC -> 12 VDC) är det säkert övertonerna från din nätdel som sitter innan. Fyrkantsvågor får en trafo att låta mer än sinusar.

Då har du tre valmöjligheter:
1) Dra upp volymen på musiken [;)]
2) Strunta i det
3) Sätta ett filter däremellan.


<hr noshade size=1>Niklas J - Solna - #1154

HamiltoN
2006-04-05, 16:29
Uppdatering! Nu finns två olika paket att köpa på datorbutiken:
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=C-CAR1
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=C-CAR2

Om det här räknas som otillåten annonsering så får jag omformulera mig..

<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604

DeJi
2006-04-05, 17:14
hur fasen har jag lyckats missa den här tråden? Jag har haft planer på dator i bilen sen innan jag köpte den för ett år sen :P
Jag har dock prioriterat annat ett tag men ska sätta igång med byggandet i sommar har jag tänkt. Det finns en jättebra webshop/forum som heter www.mp3car.com där jag varit inne och läst lite nu och då, där finns allt att köpa också. Bland annat en nätdel som det märks att ni behöver, som heter M1-ATX. Ruskigt smidig och smart lösning för billiga pengar.

<hr noshade size=1>Daniel Johansson Umeå, #1004
http://200sx.kicks-ass.net/deji

HamiltoN
2006-04-05, 17:56
Vi länkar till mp3car.com i datorpaketen också [:-P]

M1-ATX fungerar inte med nano-ITX, annars hade det varit bra [:)]

Edit: Dessutom har vi något liknande till Mini-ITX: http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=PP1096

<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604
Edited by - Hamilton on 2006-04-05 18:37:52

dannedd
2006-04-06, 00:14
Riktigt imponerande får jag säga! Har länge haft planer på detta men inte fått tummen ur. Nu har jag fått en idé om var man kan placera skärmen. [:-)] [:-)]

<hr noshade size=1><FONT COLOR="BLUE"><B>Danne Duchon, Växjö #821 </FONT></B>
<B><FONT COLOR="BLACK"> Ofryzbar<FONT COLOR="RED"> Racing</B> - <FONT COLOR="BLACK"> http://racing.ofryzbar.se

Pentagram
2006-04-11, 01:06
Vart skall du sätta GPSantennen?


<hr noshade size=1>No V8sh*t, Just TurboPower
Medlem #599 <B>Tobias Bäcklund</B> - Göteborg
http://200sx.kicks-ass.net/pentagram/<img src="icon_smile_evil.gif" width="15" height="15" align="middle" alt="" />

Heden
2006-04-11, 01:34
Hej Truls,

Varför har du använt metallspackel vid monteringen? Har du använt det för mittkonsollen?

Har du några konkreta tips för installationen generellt?

Jag saknar bara skärmen och gps:n nu, sen ska det byggas [:-)]

<hr noshade size=1>Mvh/ Niclas Hedengran #143
http://200sx.kicks-ass.net/heden/

NJ
2006-04-11, 13:05
Penta: GPS-antennen ska helst sitta med fri sikt åt satelliterna (dvs hela vägen runt horisonten och uppåt), så för bäst prestanda ska den sitta på utsidan av taket.. Men det kanske man inte vill av olika skäl. Signalerna är ivfsh väldigt svaga.

Säg att det finns en antenn, strunta i specialfallet med flera antenner (mottagardiversitet).

Obs att "fri sikt" inte är samma sak som att du ska kunna se himlen från antennen, utan det betyder att radiovågornas dämpning vid GPS-frekvenser (GPS L1 ligger vid ca 1575 MHz) ska vara så låg som möjligt. Därför är det inte säkert att en placering innanför vindrutan är bäst.


Jag vet inte vilket material som har den lägsta dämpningen vid ca 1,5 GHz, om det är vindrutan eller plasten som sitter på karossen. Däremot ska man undvika alla former av ledare (metall) mellan satelliterna och GPS-antennen. S13 har inte metalliserade rutor, jag vet inte hur det är med S14.


Med det sagt är de optimala placeringarna för GPS-antennen antingen långt bak (på hatthyllan eller långt ner på bakrutan, där syns en stor del av himlen genom bakrutan) eller under plasten framför motorhuven.

Jag skulle chansa på att under plasten längst fram är bäst.

<hr noshade size=1>Niklas J - Solna - #1154

NJ
2006-04-11, 13:06
Sen kan man såklart fuska genom att sätta sin GPS-antenn nånstans där det är lättare att montera den, och det kan funka ändå. Men isf kommer positionen förloras lättare/oftare än om antennen är optimalt placerad.

<hr noshade size=1>Niklas J - Solna - #1154

PJ
2006-04-11, 17:49
Jag byggde in pc i min s15 förra året.

<hr noshade size=1>Patrik Jägmo, STHLM - Medlem #302 - http://200sx.kicks-ass.net/pj
<BR>-=Nismo 270R=- & -=Nissan Silvia S15 Spec-R Aero=-

DeJi
2006-04-12, 12:37
PJ : Har du några bilder?

<hr noshade size=1>Daniel Johansson Umeå, #1004
http://200sx.kicks-ass.net/deji

HamiltoN
2006-04-15, 23:57
Antennen sitter ovanpå instrumentpanelen, längst fram till höger. Kabeln är gömd bakom panelen såklart. Det fungerar bra, hittar 7-8 satelliter på 10 sekunder. Antennen kan ta emot 19 satellitsignaler.

<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604

HamiltoN
2006-04-16, 00:05
Heden - metallspacklet var billigast. Det var dessutom lättarbetat till skillnad från glasfiberspackel och spricker inte till skillnad från finspackel.

Generella tips är följande:
1. Planera in var delarna ska monteras och var alla kablar ska gå, innan du börjar bygga. Det är lätt hänt att det hamnar på ställen man inte är så nöjd med i längden.

2. Kör datorn inomhus tills du är helt nöjd med hur mjukvaran fungerar. Det är inte kul att sitta och konfigurera sånt i bilen.

3. Fixa ett bra sätt att starta datorn på! Jag har gjort på följande vis:
Den stora kabeln mellan nätagget och moderkortet har en "power good"-kabel som är grön. Jag har skarvat in mig mellan denna och en av de svarta via ett relä som är kopplat till tändningsströmmen. När det blir kontakt mellan den gröna och en svart startar datorn utan att man behöver röra "power-on"-pinnarna på moderkortet.

4. Lös strömförsörjningen! Jag kör en 12V-230V invertor och kopplar in datorn på vanligt "inomhusvis" på den. Jag har dock inte löst strömbrytningen till denna på ett bra sätt än. Cigguttaget ger inte så bra ström så den är kopplad till batteriet. Jag måste alltså starta invertorn manuellt. Om någon har ett tips på detta är det välkommet!

<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604

Heden
2006-04-16, 02:02
Truls => Tackar för det! Då får det bli Biltema spackel [;)]

Jag har lite problem med Roadrunner och programvaran för skärmen (har en exakt likadan) Så jag la till dig på ICQ så jag kan fråga dig där istället, men du är ju aldrig online [;-)]

<hr noshade size=1>Mvh/ Niclas Hedengran #143
http://200sx.kicks-ass.net/heden/

NJ
2006-04-16, 14:08
>4. Lös strömförsörjningen! Jag kör en
>12V-230V invertor och kopplar in datorn på
>vanligt "inomhusvis" på den. Jag har dock
>inte löst strömbrytningen till denna på ett
>bra sätt än. Cigguttaget ger inte så bra
>ström så den är kopplad till batteriet. Jag
>måste alltså starta invertorn manuellt. Om
>någon har ett tips på detta är det
>välkommet!

Du kan sätta ett relä mellan batteriets +12 V och ingången till din spänningsomvandlare, där reläts primärsida går från ciguttaget till jord. Lätt att komma åt också om man tar bort plastpanelen mellan stolarna. Om du fortfarande har det där paketet under passagerarsätet så blir det ju korta kablar. (Förutom kabeln från batteriet, då, men den har du ju redan dragit. ;-))

<hr noshade size=1>Niklas J - Solna - #1154

HamiltoN
2006-04-17, 01:47
Heden - lägg till mig på MSN istället. trulle@home.se

Svarta_blixten - det hade jag gärna gjort om jag bara hade ett relä som klarar att mata invertorn med ström.. jag testade men reläet brann upp.
Jag tror jag ska skruva isär invertorn och koppla reläet till strömbrytaren som sitter på den istället, det går nog inte lika mycket ström genom den. Får se om det funkar [:)]

<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604

DeJi
2006-04-17, 02:52
ett extraljusrelä borde väl klara det? De är ju på 50A vanligtvis, finns ju kraftigare också..

<hr noshade size=1>Daniel Johansson Umeå, #1004
http://200sx.kicks-ass.net/deji

NJ
2006-04-17, 13:26
Hmm.. Kom att tänka på en sak. Ciguttaget ligger på nätet som kallas "ACC1" (accessory), och det slås av då man startar motorn. Och det känns ju dumt att börja boota upp datorn, slå av strömmen nästan direkt och sen boota igen.

Det skulle egentligen behövas en timer på 5-10 sekunder innan datorn bootar (så man kan köra igång datorn även om inte motorn går, om man vill). Inte så svårt att meckla ihop med en 555-krets och en komparator, lite krångligare med mer avancerade timerkretsar, men det underlättar ju om man har gjort sånt förr.

<hr noshade size=1>Niklas J - Solna - #1154

HamiltoN
2006-04-17, 17:59
Extraljusrelä låter vettigt, ska se om jag hittar något sånt.

Är det helt säkert att cigguttaget stängs av vid motorstart? Då får jag dra en kabel till tändningslåset eller liknande istället, usch så krångligt. Att bygga ett kretskort kommer inte på tal, det har jag gjort tillräckligt i skolan.

<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604

NJ
2006-04-18, 13:54
Japp, helt säker.. Åtm på min.

<hr noshade size=1>Niklas J - Solna - #1154

HamiltoN
2006-04-18, 19:09
Vet du hur mycket ström ett relä drar? Jag kan ju ta strömmen från cigguttaget och sätta en liten kondensator mellan för att behålla strömmen de högst två sekunder det tar att starta motorn [:-P]

<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604

NJ
2006-04-18, 20:10
Väldigt olika... Men säg 50-100 mA. Rätt saftigt om du bara ska ha en konding där (som dessutom måste hinna laddas upp under den tid nyckeln ligger i "ON"-läget innan startmotorn drar igång).

Din idé funkar om man kopplar såhär: Ciguttag -> diod -> kondensator och högohmigt motstånd till jord -> en komparator (som idealt sett inte drar någon ström, så kondensatorn laddas bara ur pga läckage och det högohmiga motståndet) -> en buffert (lämpligtvis en FET) -> relä.
Komparatorns andra ingång är permanent 12 V neddelad (spänningsdelare) till någonstans runt 80% av spänningsnivån från kondensatorn (som antingen är +12 V när den är fulladdad, eller lägre (via en annan spänningsdelare) om själva komparatorkretsen inte tål så höga inspänningar).


Men det är bättre att vänta med att boota datorn tills bilen är igång. Om inte annat för att datorn kommer stjäla en massa ström som startmotorn skulle behöva bättre, särskilt om batteriet är lite halvladdat. (Funkar med den koppling jag beskrev alldeles nyss om du byter ut dioden mot ett motstånd av lämpligt värde, så att kondensatorn laddas upp långsammare.)

<hr noshade size=1>Niklas J - Solna - #1154
Edited by - Svarta_blixten on 2006-04-18 19:15:02
Edited by - Svarta_blixten on 2006-04-18 19:18:38

HamiltoN
2006-04-18, 23:11
Det där blir för avancerat, det kommer att ta mig en månad att bygga. Jag uppskattar engagemanget, jag delar det bara inte.
Jag behöver en ghettolösning som innebär ett par sladdar och en lödkolv, tex att testa hur datorn reagerar på ett "ström-ingen ström-konstant ström"-förfarande eller ett out-of-the-box tidsrelä med en ingång och en utgång som fördröjer strömmen några sekunder på utgången.

<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604

HamiltoN
2006-04-19, 09:39
Jag hittade den här nånstans: http://memimage.cardomain.net/member_images/4/web/484000-484999/484189_67_full.jpg
Den gör en trevlig loop som håller igång reläet vi pratade om med 12V från nätaggregatet. En oändlig loop alltså, om det inte hade varit för det andra reläet (undre på bilden) som ser till att hålla 5v från nätagget på pin8 på en comport. Hemligheten är att man kan lägga till en "generisk UPS" i windows XP som ser till att windows stänger ner datorn snyggt när strömmen bryts på pin8.

Får se om jag orkar bygga detta [:)]

<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604

HamiltoN
2006-04-19, 10:33
Så här blir schemat om man räknar in att datorn faktiskt ska starta upp också utan att förlita sig på "power on after power loss"-funktionen.
http://200sx.kicks-ass.net/album/album.php?large=1&pic=62937&username=hamilton

<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604

NJ
2006-04-19, 17:56
Inte för att jag orkar kolla upp pinouten i ATX-kontakten, men det där ser ju ut att kunna funka.

Finns det intern pull-down på pinne 8 på COM-porten? Om inte får du sätta en sådan externt. (Dvs motstånd i storleksordningen 10 kohm (kiloohm) till jord efter det undre relät, ligger pinnen helt flytande är det obra. Och inte säkert att datorn stängs av.)

Fast om du plockar signalen som kallas "ACC/IGN" i schemat från ciguttaget måste du ändra lite. Det är ACC du plockar från ciguttaget, IGN måste du plocka någonannanstans ifrån. Och sätta diod mellan ACC och IGN så att du får tre dioder totalt (det är ju typiskt dåligt att kortsluta ACC- och IGN-näten). Om du inte gör den ändringen kommer pinne 8 se till att datorn stängs av då du startar motorn, om datorn hinner boota klart mellan tändningspåsättning och motorstart. (Hinner aldrig datorn boota så gör det kanske inte något.) (Och jag vet inte hur den där featuren i XP fungerar, om 5 V kommer tillbaka på pinne 8 innan datorn har hunnit stängas av kanske den struntar i sin shutdown, och då behöver du inte göra om något.)



För övrigt är det rätt kul att spåna på idéer om saker att koppla in i bilen. Jag jobbar med elektronikutveckling, även om det inte är bilar prylarna jag tar fram ska installeras i. Så jag har inte legat sömnlös för att jag har funderat ut tekniska lösningar som du sen bara struntar i. [:-)] Det är OK. [;)]

<hr noshade size=1>Niklas J - Solna - #1154
Edited by - Svarta_blixten on 2006-04-19 16:58:35

HamiltoN
2006-04-19, 22:46
Pinouten i ATX-kontakten är mitt område, lita på mig [:-)]

Det finns interna ledare för extra comportar på moderkortet om det är det du menar. Ledarna från hanpluggen på baksidan är även blottade på vägen ner till PCB'n så det är bara att välja var man vill koppla in sig. Jag förstår inte vad du menar med pulldown eller varför man skulle behöva en diod där [:-P]

Datorn bryr sig inte alls om vad som händer med comporten innan windows är startat. Gamla UPS'er fungerade tydligen så att de anslöts till comporten och som sista åtgärd innan de fick helt slut på ström i batterierna bröt de strömmen till pin8. Installerar man en sådan manuellt i windows kan man alltså fuska på det här viset. Det bör alltså inte vara några problem att ta styrström endast från den lynniga ACC. Jag har inte för vana att sitta i bilen med tändningen på, när jag vrider på nyckeln är det för att starta motorn.

Får hoppas att du menar allvar med att du kan tänka ut sånt här utan att anstränga dig, annars hade jag fått dåligt samvete [;)]

<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604
Edited by - Hamilton on 2006-04-19 21:52:17

NJ
2006-04-20, 19:03
En pull-down är ett motstånd (inte diod) till jord som ser till att spänningen på en väldigt högohmig ingång är väldefinierad om man bryter insignalen (som t ex vid det undre relät), men det är också såpass högohmigt att en insignal (då relät leder) "överröstar" motståndet utan problem. 10 kohm brukar vara ett lämpligt värde. Utan ett pull-down (eller pull-up, eller pull-nånting-annat) kan annars spänningen vara flytande, och man får helt slumpmässiga insignaler. Om ett pull-down behövs eller inte i det där fallet märker du genom att kolla om datorn går ner i strömsparläge eller inte då du rycker kabeln från pinne 8.

Tänk också på att om du seriekopplar flera reläer så seriekopplar du också resistanserna, dvs strömmen per relä minskar och det finns en risk att de inte slår om. Det löser man genom att välja andra reläer (som är gjorda för halva spänningen). Eller genom att parallellkoppla reläerna, vilket verkar bättre.

<hr noshade size=1>Niklas J - Solna - #1154

PJ
2006-04-21, 12:52
Deji: Finns på min kick-ass.

För Er andra så finns all automatik att köpa på Mp3Car. De har en liten box som kolla när du sätter på tändningen, då slår den på dator, slutsteg m.m. Finns inbyggd logik för tidsfördröjning m.m, ett måste för att slippa allt strul (är värt det jag lovar). Förbered Er på lite huvudbry med diverse småsaker [;)] såsom USB hubbar, vinande ljud, hårddiskljud som kommer ut genom högtalare, smällar när slutstegen går igång osv osv [:-)]

<hr noshade size=1>Patrik Jägmo, STHLM - Medlem #302 - http://200sx.kicks-ass.net/pj
<BR>-=Nismo 270R=- & -=Nissan Silvia S15 Spec-R Aero=-

Heden
2006-04-21, 14:08
Hur har du löst de "problemen" då Patrik? [:)]

<hr noshade size=1>Mvh/ Niclas Hedengran #143
http://200sx.kicks-ass.net/heden/

HamiltoN
2006-04-21, 21:34
Då fattar jag pulldown också [:)] Får se om det behövs när jag börjar dra mina små sladdar...

<hr noshade size=1>Truls E Nerud #604, Malmö
http://200sx.kicks-ass.net/hamilton
http://web.200sx.nu/Member_Pages/view_memberpage.asp?pub=1&id=604