handdator

Visa fullständig version : R33 Motorproblem/Oljeproblem



Dennix123
2013-05-05, 14:48
Hejsan allt kunnigt folk ! Jag är helt ny inom Japan kretsarna och köpte precis min första skyline.

Jag har haft den i ca 3 veckor och igår helt plötsligt började de rykta fruktansvärt mycket under motorn, de va då olja som Sprutade ut ur den öppna vevhusventilationen från ventilkåpan, detta när turbon började ladda, de va väldigt mycket olja som sprutade ur, då jag va ganska nära hemmet puttrade jag hem på lågvarv, när jag startar den nu känns den ''trött'' i motorn och oljetrycket ligger på 7 bar. Är detta något som någon känner igen eller vanligt fel på dessa maskiner? :) Tänkte så jag vet vart jag ska börja min felsökning ! Funderar på om de är någon oljekanal som blivit tät?
Hörde även att de kan bli om spelet i lagrena i motorn är för tight?
Motorn är i stort sett nyrenoverad den har gått 3-400mil. Information om bilen finns här. www.garaget.org/dennix123

Tacksam för svar :)

rogan
2013-05-05, 17:39
Kolla oljenivå så att den inte är väldigt hög. 5-10 mm över max nivå
på stickan brukar vara ok, inte mer för då blir det som du beskriver.

Om nivån är ok gör du komptest på samtliga cylindrar och återkommer.

Dennix123
2013-05-05, 18:40
ska försöka göra detta imorgon så hör jag av mig direkt jag kikat ! :)

Dennix123
2013-05-10, 11:18
Kolla oljenivå så att den inte är väldigt hög. 5-10 mm över max nivå
på stickan brukar vara ok, inte mer för då blir det som du beskriver.

Om nivån är ok gör du komptest på samtliga cylindrar och återkommer.

Har nu gjort komp test,
cylinder 1&2 = 2,5 bar
cylinder 3&4 = 10 bar
cylinder 5&6 = 5 bar

då är frågan vad som är fel? kolvringar? lagerras? kylarvattnet ser bra ut och det blir inget övertryck i kylsystemet, så de känns inte som topp packning,

Puttedge
2013-05-10, 11:46
Spikat sönder kolvarna?

rogan
2013-05-10, 16:42
Tyvärr... Den spisen får du nog inte liv i igen :(
Det är troligt att du spikat sönder (som puttedge skriver).
Jag gissar att du har ett em. motorstyrsystem o höjt laddtryck/bytt turbo korrekt ?

Dennix123
2013-05-13, 11:35
Tyvärr... Den spisen får du nog inte liv i igen :(
Det är troligt att du spikat sönder (som puttedge skriver).
Jag gissar att du har ett em. motorstyrsystem o höjt laddtryck/bytt turbo korrekt ?

Ja men de känns även väldigt konstigt, att kompressionen går i 2, alltså att 1&2 3&4 5&6 har precis samma komp, kör med bredbandslambda och värdena har legat bra, t om gått lite fett... Men får lyfta ur motorn och gå igenom den antar jag, eller om man skulle lyfta på toppen först?

Dannywiik
2013-05-13, 12:22
Ringlanden är kassa. Kanske pga fel kolvringsgap vid renovering eller spikning. Laddtrycket går ner i tråget och trycker upp oljan

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

Dennix123
2013-05-13, 16:20
Ja då är de bara att plocka ur motorn och renovera med andra ord :)

GT-R_mojje
2013-08-30, 13:20
Ja men de känns även väldigt konstigt, att kompressionen går i 2, alltså att 1&2 3&4 5&6 har precis samma komp, kör med bredbandslambda och värdena har legat bra, t om gått lite fett... Men får lyfta ur motorn och gå igenom den antar jag, eller om man skulle lyfta på toppen först?

alltså ditt afr värde säger inget om det spikar tex pga för hög tändning,
egt på alla cyllar är bra att ha för att ha koll på var cylle,
flesta bilarna som rasar är med chipp osv eller tattar mappning av ngn som inte har koll på avgastemp och tändkurvor.
otroligt att din motor ens gått :)

greeen
2013-09-03, 20:41
Har gjort vid två rb25or, är ringlandes som brukar gå när de kommer olja där. Man behöver inte ladda på alls mycket med org turbo för än de bygger värmen. Bara byta kolvar om loppen klarat sig.