Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 10 av 12

Ämne: Ställa Apexi Safc II ?

  1. #1
    Senior Member
    Reg.datum
    Apr 2008
    Ort
    Sverige
    Bil
    S13, S14a
    Inlägg
    1 300

    Exclamation Ställa Apexi Safc II ?

    tjena!
    Jag tänkte kolla om någon har en Apexi Safc II i i sin 200. Köpte en för 1 månad sedan , dock vet jag inte riktigt hur man ska ställa in de olika inställningar. Tänkte se om någon här på forumet vet hur man ska ställa in den. Jag förstår mig typ inte på inställningarna.

    Nån som kan hjälpa / ge förslag?
    Senast redigerat av rs13_sr20det den 2008-06-06 klockan 10:17.

  2. #2
    Senior Member
    Reg.datum
    Apr 2008
    Ort
    Sverige
    Bil
    S13, S14a
    Inlägg
    1 300

    Standard

    finns det ingen som har nån anning om hur man ställer de? har läst många tråd om folk som rekomenderar dessa....

  3. #3

    Standard

    bästa är väll att använda sig av bredbandslambda å ställa efter det. exakt hur man gör det vet jag dock inte

  4. #4
    Hall of Fame Legend
    Reg.datum
    Jan 1970
    Bil
    S13
    Inlägg
    2 187

    Standard

    det du vill ha är

    bredbandslambda och en avgastemp.
    Utan de två sakerna kan du aldrig få till en bra inställning.

    Själv kör jag med Apexi NOE och har inte börjat ställa in sakerna men det är ju inga problem.
    Fick du inte med någon handbok till din? Finns att hämta hem på apexi's hemsida annars.

    Det enda som är klurigt tycker jag är Dec.air... dvs hur den kompenserar soppa osv när du släpper gasen.
    Medlem #709 - Vissa människor sprider lycka vart de än går. Andra gör det när de går.

  5. #5
    Senior Member 200mannens avatar
    Reg.datum
    Jan 1970
    Ort
    kolsva
    Bil
    S13
    Inlägg
    1 172

    Standard

    har du frågor kan du adda mig på msn så berättar jag!
    hultgrendaniel83@hotmail.com

    mvh daniel
    Hultgren Motorsport #677# Kolsva

  6. #6
    Senior Member
    Reg.datum
    Apr 2008
    Ort
    Sverige
    Bil
    S13, S14a
    Inlägg
    1 300

    Standard

    vet att man behöver en bredbandslambda för att ställa in den men vad ska man använda avgastemp till? Vad händer egentligen om avgaserna är för varma? Har aldrig tänkt på det faktist

    200mannen: tack, ska adda dig

  7. #7
    Senior Member 200mannens avatar
    Reg.datum
    Jan 1970
    Ort
    kolsva
    Bil
    S13
    Inlägg
    1 172

    Standard

    nackdelen med hög avgastemp är ju att allt tar stryk som ex ventiler/kolvar/turbo pga dom är inte gjorde för att arbeta i extrema temperaturer..

    mvh daniel
    Hultgren Motorsport #677# Kolsva

  8. #8
    Senior Member
    Reg.datum
    Apr 2008
    Ort
    Sverige
    Bil
    S13, S14a
    Inlägg
    1 300

    Standard

    går det att köpa bredbandslambda med inbyggd avgastemp mätare tro? Tänkte passa på, vart ska man montera den egentligen? Jag antar att man måste ta ner grenröret och montera den på en av flänsarna där?

    En annan grej, vad ska avgastempen ligga max?
    Senast redigerat av rs13_sr20det den 2008-04-23 klockan 14:08.

  9. #9
    Senior Member 200mannens avatar
    Reg.datum
    Jan 1970
    Ort
    kolsva
    Bil
    S13
    Inlägg
    1 172

    Standard

    jag tror VEMS grabbarna tog fram en sådan som både har bredbands/avgastemp värde.


    mvh daniel
    Hultgren Motorsport #677# Kolsva

  10. #10
    Senior Member
    Reg.datum
    Apr 2008
    Ort
    Sverige
    Bil
    S13, S14a
    Inlägg
    1 300

    Standard

    de har vissligen den här:

    http://www.vems.se/?p=2&prod_id=11&action=vprod

    endast mätaren, utan sensorerna. Inte direkt biligt :S

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •