Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 10 av 16

Ämne: tjutande servopump

  1. #1
    Member Innocent_123s avatar
    Reg.datum
    Jan 1970
    Ort
    Örebro
    Bil
    S13
    Inlägg
    870

    Standard tjutande servopump

    Har nu återigen monterat en servopump på bilen efter att ha kört 1år utan.


    Köpte av en kille här på forumet komplett med slangar.
    Monterat allt och fyllt i ny olja från mekonomen för 170:- och svängt höger & vänster i några minuter.


    Men det rycker till i ratten då och då och styr lite av sig själv.
    Och ena stunden blir de som att köra utan servo och sen blir de halvtungt och sen funkar den fint.



    Bubblar j****r i behållaren och pumpen tjuter då och då.

    Både behållaren och pumpen blir riktigt varma.

    Är lagret skuret i pumpen eller är de bara luft.


    Tog av remmen och snurrade på pumpen och den snurrar segt men låter inge konsigt.




    Hoppas på snabba svar.

  2. #2
    Member
    Reg.datum
    Mar 2009
    Ort
    LA/GBG
    Bil
    S13
    Inlägg
    72

    Standard

    Har du luftat systemet ordentligt?
    Låter nästan som en luftficka någon stanns...

  3. #3
    Senior Member Storms avatar
    Reg.datum
    Sep 2008
    Ort
    Mariestad
    Bil
    S13
    Inlägg
    1 311

    Standard

    Det kan ta ett längre tag att få det helt luftat!
    Hissar du upp bilen i fram så hjulen hänger i luften(lättare att vrida på ratten då), så vrider du från ändläge till ändläge många gånger utan att ha motorn igång.
    Fyll på efter hand!
    Gör samma sak med motorn igång senare, och fyll efter vid behov!
    Så länge oljan "skummar" mycket, så finns det luft kvar!
    Servopumpen skriker antingen för att det inte finns tillräckligt med olja eller att oljan har mycket luft i sig (skummar)!
    Tänk på att när det skummar så blandas oljan med luft, så nivån sjunker allt efter som bilen står utan att användas.
    Jocke S / Mariestad
    Medlemsnr: 943
    Bil: 200sx S13 med 16V Volvo motor!

  4. #4
    Member Innocent_123s avatar
    Reg.datum
    Jan 1970
    Ort
    Örebro
    Bil
    S13
    Inlägg
    870

    Standard

    Då ska ja hissa upp bilen idag och svänga många gånger då :P


    Och sedan med bilen igång. För jag körde bara några få gånger med bilen i luften och avstängd.


    Blir att fortsätta idag!

  5. #5
    Member Innocent_123s avatar
    Reg.datum
    Jan 1970
    Ort
    Örebro
    Bil
    S13
    Inlägg
    870

    Standard

    Hallå igen.


    Nu har ja suttit och styrt höger och vänster som en pårökt grek på uppfarten och det har gett lite resultat men inte mycket.


    Styrde ca 50 fulla rattutslag innan bilen var igång. Körde sedan igång bilen och fortsatte ratta som en galning ungefär lika många gånger.



    Ett plus är att pumpen inte skriker längre.
    Och oljan skummar inte lika mycket som innan men lite skumm är de kvar och den " flyter " runt väldigt mycket i kärlet.

    Men servon vill gärna svänga åt något håll av sig själv från centerläget. Är det bara att fortsätta lufta på eller finns det någon annan lösning?

  6. #6
    Member shoguns avatar
    Reg.datum
    Jan 1970
    Ort
    Sweden
    Bil
    S13, Annan
    Inlägg
    481

    Standard

    Starta motorn
    Vrid ratten mot fullt utslag åt vänster och håll kvar ett tag.
    Det komer tjuta från ventilerna när de öppnar.
    Samma procedur åt höger

    Upprepa

    Slangarna rymmer mycket olja och det kan ta tid innan det är fullt.

    Låt bilen stå ett tag så att oljan slutar skumma

    Starta igen och låt oljan flöda igenom utan att styra emot med ratten.

    Upprepa tills det känns bra.

    Om detta inte hjälper får du kolla upp om någon komponent är felaktig eller om du kopplat slangara fel...eller något saknas.

    Kolla i manualen under sektion ST. Där står allt du behöver veta.

  7. #7
    Member Innocent_123s avatar
    Reg.datum
    Jan 1970
    Ort
    Örebro
    Bil
    S13
    Inlägg
    870

    Standard

    Tack för svar Shogun.


    Var ute igen och rattade och det minskar ingen olja alls nu.


    Var ute och provåkte och servo tar bara någon gång ibland och annars är det som att köra utan servo.


    Och det är som en liten vattenvirvel i kärlet och de är bra drag på oljan där i. Men servon tjuter ej.


    Nu när ja hissade upp bilen efter åkturen så tar inte servon alls.

    Men pumpen snurrar som den ska och ger inte ifrån sig något ljud.


    Slangarna känns svåra att koppla fel då dom bara passar på ett sett.


    ***** skit bil.


    Trasig servopump?

  8. #8
    Member Innocent_123s avatar
    Reg.datum
    Jan 1970
    Ort
    Örebro
    Bil
    S13
    Inlägg
    870

    Standard

    Var ute och grejade med bilen idag igen och bytte servooljan mot atf olja istället som jag blev rekomenderad.


    Prövade att ratta precis som innan och körde rent hela systemet med nya oljan.


    Konstaterade nu att ventilen / ventilerna ? i pumpen öppnar bara vid fullt rattutslag när oljan är kall.
    Men INTE när den är varm. Då kan man hålla fullt styrutslag i 30sek utan resultat.

    Och servon blir inte bättre över huvetaget nu.


    Så pumpen är troligen sallad.

    Blir att leta ny

  9. #9
    Senior Member GT-R_mojjes avatar
    Reg.datum
    Mar 2009
    Ort
    skaraborg
    Bil
    S13, S14a
    Inlägg
    1 317

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Innocent_123 Visa inlägg
    Var ute och grejade med bilen idag igen och bytte servooljan mot atf olja istället som jag blev rekomenderad.


    Prövade att ratta precis som innan och körde rent hela systemet med nya oljan.


    Konstaterade nu att ventilen / ventilerna ? i pumpen öppnar bara vid fullt rattutslag när oljan är kall.
    Men INTE när den är varm. Då kan man hålla fullt styrutslag i 30sek utan resultat.

    Och servon blir inte bättre över huvetaget nu.


    Så pumpen är troligen sallad.

    Blir att leta ny
    den har inte varit i sär då så ni fått kolven fel i servon , alltså vänt fjäder och kolv fel eller satt kolven uppochned. då kan det bli lite skumma fel //M

  10. #10
    Member Innocent_123s avatar
    Reg.datum
    Jan 1970
    Ort
    Örebro
    Bil
    S13
    Inlägg
    870

    Standard

    Hallå.

    Har inte plockat isär servon någonting alls så ja vet faktiskt inte.

    Men nu har en ny servo inhandlats och hoppas på resultat från den!

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •