Resultat 1 till 10 av 10

Ämne: S13 vill inte gå redigt

  1. #1
    Junior Member
    Reg.datum
    Jan 1970
    Ort
    Vislanda
    Bil
    S13, Annan
    Inlägg
    47

    Standard S13 vill inte gå redigt

    Hej... jag har precis fått ihop min 200.... och provstartade igår kväll...
    Felet är att den vill inte gå på tomgång med LMM inkopplad inte ens om jag gasar lite/mycket.
    Om jag kopplar ur den så går den på tomgång men dör när jag gasar.... kan hålla ytterst lite gas så går den upp lite... men absolut inte mkt...

    Har provat med annan lmm även testat att byta spridarmotstånd och tändförstärkaren.
    Men inget har gjort någon skillnad.
    Även provat utan den varm/kallstarts ventilen som sitter under tändförstärkaren.

    Det enda jag inte kopplat in är den slangen som går till tomgångsmotorn då jag inte har utag ännu på tryckröret... men det ska väll inte spela någon roll eller?

    Obs den är helt original förutom annan IC och tryckrör.

    Tacksam för alla svar och all hjälp...

  2. #2
    Hall of Fame Legend Xlarge__s avatar
    Reg.datum
    Jul 2008
    Ort
    Sundsvall
    Bil
    S13
    Inlägg
    2 154

    Standard

    Tomgångsmotorn troligast

  3. #3
    Junior Member
    Reg.datum
    Jan 1970
    Ort
    Vislanda
    Bil
    S13, Annan
    Inlägg
    47

    Standard

    jasså.... men funkar ju utan lmm då har jag tomgång.... eller menar du att jag ska "koppla" in den slangen som går till tomgångsmotorn?

    mvh

  4. #4
    Hall of Fame Legend Xlarge__s avatar
    Reg.datum
    Jul 2008
    Ort
    Sundsvall
    Bil
    S13
    Inlägg
    2 154

    Standard

    Jaa, jag menar slangen. Annars har du inte gjort mer t.ex kopplat ur lambdan, ställt tändning ?
    Senast redigerat av Xlarge__ den 2009-10-27 klockan 11:52.

  5. #5
    Junior Member
    Reg.datum
    Jan 1970
    Ort
    Vislanda
    Bil
    S13, Annan
    Inlägg
    47

    Standard

    Jo det är ju sant.... men om jag pluggar den då och håller gas vid start? borde det inte funka då.... bara det att man inte har någon tomgång.

  6. #6
    Hall of Fame Legend Xlarge__s avatar
    Reg.datum
    Jul 2008
    Ort
    Sundsvall
    Bil
    S13
    Inlägg
    2 154

    Standard

    Vet faktiskt inte hur tomgångsmotorn fungerar, men kan ju vara så att det blir som att det vore tryckrörsläckage, om det nu inte är så att du har läckage någonstans ?

    Testa med startgas.

  7. #7
    Junior Member
    Reg.datum
    Jan 1970
    Ort
    Vislanda
    Bil
    S13, Annan
    Inlägg
    47

    Standard

    Mmm får försöka leta upp någon som kan svetsa det till mig o kolla helt enkelt....
    Vet inte om det är läckage någon stans har inte kollat så mkt på det ännu men har iallafall läckage spray... så det ska kollas de me

    Tack för svaret iallafall så får vi se om jag skriver tråkiga nyheter sen

  8. #8
    Junior Member
    Reg.datum
    Jan 1970
    Ort
    Vislanda
    Bil
    S13, Annan
    Inlägg
    47

    Standard

    Sådär har fått tryckröret svetsat och kopplat in tomgångsmotorn.... men ingen skillnad.... provade även att byta tomgångsmotorn....den cylinderformade saken med grön kontakt iallafall... och fortfarande ingen skillnad.

    Några andra ideér?

  9. #9
    Hall of Fame Legend Xlarge__s avatar
    Reg.datum
    Jul 2008
    Ort
    Sundsvall
    Bil
    S13
    Inlägg
    2 154

    Standard

    läckage eller trasig kontakt till LMM

  10. #10
    Junior Member
    Reg.datum
    Jan 1970
    Ort
    Vislanda
    Bil
    S13, Annan
    Inlägg
    47

    Standard

    Japp ska kolla detta imån...
    Men kan du eller någon svara då på vilka av "stiften" ska jag mäta på i lmm kontakten och hur mkt ska det visa osv?

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •