Sidan 2 av 3 FörstaFörsta 123 SistaSista
Resultat 11 till 20 av 30

Ämne: Hjälp med nistune ca18det

  1. #11
    Member
    Reg.datum
    Mar 2012
    Ort
    Östersund
    Bil
    S13, Annan
    Inlägg
    79

    Standard

    Här har du en orginal CA18DET programvaru fil: https://dl.dropboxusercontent.com/u/....8%20turbo.BIN

    Den är exakt samma som den som kommer från fabrik så där kan du starta från noll med ändringarna.

  2. #12
    Member
    Reg.datum
    Dec 2011
    Ort
    värmland
    Bil
    S13
    Inlägg
    143

    Standard

    Den tackar vi för =)

  3. #13
    Senior Member
    Reg.datum
    Jan 1970
    Bil
    S13
    Inlägg
    1 243

    Standard

    Man får med original binfilerna i Nistune också.
    Menar bara att det är smart att alltid ta säkerhetskopior så man kan gå tillbaka när man råkat ändra något fel =)

  4. #14
    Member
    Reg.datum
    Dec 2011
    Ort
    värmland
    Bil
    S13
    Inlägg
    143

    Standard

    No data received. Check board CPU cableconnections and image file loaded

    Detta kom fram när jag tryckte på consult. vad gör man åt detta ?

  5. #15
    Member
    Reg.datum
    Dec 2011
    Ort
    värmland
    Bil
    S13
    Inlägg
    143

    Standard

    samtidigt startar bränslepumpen och går konstant?

  6. #16
    Member
    Reg.datum
    May 2008
    Ort
    Linköping
    Bil
    S13
    Inlägg
    531

    Standard

    Lite osäker men har för mig att bränslepumpsproblemet uppstod på en bil med steg 3 chipp i en MEC-D007"C" ECU. När killen lånade en box med "D" märkning av mig funkade det som det skulle igen. Men likväl kanske bara var nåt galet med boxen. Men för skojs skull så kan du ju se om du har "C" märkningen på din ECU.

    Se över lödningar, kontakter och sladdar med.

  7. #17
    Member
    Reg.datum
    Dec 2011
    Ort
    värmland
    Bil
    S13
    Inlägg
    143

    Standard

    Okej jag har en C iaf, får se om nån mer har några tips =)

  8. #18
    Member
    Reg.datum
    Dec 2011
    Ort
    värmland
    Bil
    S13
    Inlägg
    143

    Standard

    consult not connected står det?

    vad har jag gjort för fel ?

  9. #19
    Member
    Reg.datum
    May 2008
    Ort
    Linköping
    Bil
    S13
    Inlägg
    531

    Standard

    Svårt att säga utan mer info.

    Du hade köpt det färdig monterat eller hur? Har du fått med mjukvaru koderna osv så du har en giltig version installerad?

    Citerar Beerbringer från början av tråden:
    "Då är det bara att sätta i sladden i datorn. Sätt på tändningen (sista läget innan bilen startar) och trycka på "Consult" knappen i Nistune.
    Är alla USB drivrutiner osv installerade korrekt är du nu uppkopplad mot din ECU."

    Är det så du gjort? USB sladden rätt isatt?

    Kort och gott vill man få hjälp att lösa något så behövs det detaljerad bakgrund annars är allt vilda gissningar.

  10. #20
    Member
    Reg.datum
    Dec 2011
    Ort
    värmland
    Bil
    S13
    Inlägg
    143

    Standard

    ja jag köpte det färdig monterat fick med en e-post adress samt en key kod men mjukvaru kod känner ja inte till om de inte va den key du mena ?

    Har gjort precis som Beerbringer skrivit och när jag trycker consult så kommer detta fram (consult not connected) samt när jag vridit tändningen till sista hacket så startat pumpen och går konstant ?

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •