Resultat 1 till 4 av 4

Ämne: Låter illa när man trycker ner kopplingspedalen. Silvia S15.

  1. #1
    Junior Member
    Reg.datum
    Sep 2014
    Ort
    Borås
    Bil
    S13, S15
    Inlägg
    14

    Exclamation Låter illa när man trycker ner kopplingspedalen. Silvia S15.

    Tjena.
    Bytte för ett tag sedan kopplingen (exedy lamell och tryckplatta, koyo uttrampslager och driftworks svänghjul) då min orginal gav upp.
    Efter ca ett halvår började den grina när man trycker ner kopplingen.
    Bytte då uttrampslagret vilket verkare vara helt okej, inga glapp elller liknande och pilotlagret var fint det med. Ljudet försvann men kom nyss tillbaka igen, ca 1månad efter.
    Jag har en film på hur den beter sig.
    https://youtu.be/WFGGxsdTUdM

    Någon som vart med om liknande?
    Uttrampslagret är det inte, pilotlager (ytterst tveksamt)
    Har även hört att det kan vara lagret till utgående axeln i lådan.

    Vad tror ni det kan vara?

  2. #2
    Member
    Reg.datum
    Mar 2014
    Ort
    Jönköping
    Bil
    S13
    Inlägg
    82

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av HotSauce Visa inlägg
    Tjena.
    Bytte för ett tag sedan kopplingen (exedy lamell och tryckplatta, koyo uttrampslager och driftworks svänghjul) då min orginal gav upp.
    Efter ca ett halvår började den grina när man trycker ner kopplingen.
    Bytte då uttrampslagret vilket verkare vara helt okej, inga glapp elller liknande och pilotlagret var fint det med. Ljudet försvann men kom nyss tillbaka igen, ca 1månad efter.
    Jag har en film på hur den beter sig.
    https://youtu.be/WFGGxsdTUdM

    Någon som vart med om liknande?
    Uttrampslagret är det inte, pilotlager (ytterst tveksamt)
    Har även hört att det kan vara lagret till utgående axeln i lådan.

    Vad tror ni det kan vara?
    Tror det kan vara lagret till ingående axel, polaren hade samma problem med sin s13. Då var det lagret slut o axeln glappade flera mm

  3. #3
    Junior Member
    Reg.datum
    Sep 2014
    Ort
    Borås
    Bil
    S13, S15
    Inlägg
    14

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Brandel Visa inlägg
    Tror det kan vara lagret till ingående axel, polaren hade samma problem med sin s13. Då var det lagret slut o axeln glappade flera mm
    Skulle tro det med, när jag bytte uttrampslagret sista gången så var det enligt mig lite för stort spel på axeln.
    Nu började det även låta när man kör, och släpper av gasen (motorbromsar) från 2500rpm ner till ~1500 så hör man ett skårrande ljud. kan inte tänka mig något annat nu.
    Jaja, blir att konvertera till 5 växlat och hoppas på det bästa.

  4. #4
    Junior Member
    Reg.datum
    Jun 2015
    Ort
    Trollhättan
    Bil
    S13
    Inlägg
    19

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av HotSauce Visa inlägg
    Tjena.
    Bytte för ett tag sedan kopplingen (exedy lamell och tryckplatta, koyo uttrampslager och driftworks svänghjul) då min orginal gav upp.
    Efter ca ett halvår började den grina när man trycker ner kopplingen.
    Bytte då uttrampslagret vilket verkare vara helt okej, inga glapp elller liknande och pilotlagret var fint det med. Ljudet försvann men kom nyss tillbaka igen, ca 1månad efter.
    Jag har en film på hur den beter sig.
    https://youtu.be/WFGGxsdTUdM

    Någon som vart med om liknande?
    Uttrampslagret är det inte, pilotlager (ytterst tveksamt)
    Har även hört att det kan vara lagret till utgående axeln i lådan.

    Vad tror ni det kan vara?


    så lät min låda med fast högre hehe men exakt samma ljud, bytte hela skiten så försvann det är säker den längst gånde axel men orkade inte kolla lådbyte va enklast

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •